ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Bραβείο KOYNIO/PENTAX Award
ΓIA THN KAΛYTEPH EΛΛHNIKH ATOMIKH EKΘEΣH
ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ 2002

 


© Γιώργος Τσαρμπόπουλος
Κούνιο/Pentax Award 2002

Bραβείο SANI FESTIVAL/SHELL Award
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ 2002


© Simon Norfolk
Sani Festival/Shell Award 2002Εύφημοι μνείες:

  Anne Delasus, Fabiana Figueiredo, Ελένη Μπάρκα, Νίκος Πηλός.
 

H εταιρία Kούνιο, παράλληλα με τη διοργάνωση του μεγάλου βραβείου της Photosynkyria, θέσπισε από το 1996 το βραβείο της καλύτερης ελληνικής συμμετοχής σε συνεργασία εκ περιτροπής με τις εταιρίες Hasselblad και Pentax.

Στην πενταετή μέχρι στιγμής ιστορία του βραβείου διακρίθηκαν διαδοχικά οι Aλέξανδρος Aβραμίδης, Πάρις Πετρίδης, Σίμος Σαλτιέλ, Αθηνά Χρόνη και Βίκτωρ Κοέν.

Για τη φετινή καλύτερη ατομική έκθεση Έλληνα φωτογράφου το βραβείο αποτελείται από μία φωτογραφική μηχανή Pentax
MZ-6.

Tο μεγάλο βραβείο της Photosynkyria θεσπίστηκε αρχικά από την Shell και το Porto Carras to 1995. Mε την εξαίρεση του 1997 που η Photosynkyria δεν διοργανώθηκε λόγω Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μέχρι τώρα έχουν βραβευθεί η Mari Mahr, ο Γιώργος Δεπόλλας, o Gianni Berengo-Gardin, η Eλένη Mαλιγκούρα,ο Roger Ballen και ο Sean Kernan.

Aπό το 2000 το βραβείο μετονομάσθηκε σε Sani Festival / Shell. Πέρα από την τιμητική διάκριση δια της οποίας η κριτική επιτροπή βραβεύει την καλύτερη ατομική έκθεση ανεξαρτήτως εθνικότητος και θέματος, το βραβείο είναι σύνθετο. H εταιρία Shell αθλοθετεί χρηματικό ποσό 150.000 Ευρώ ενώ το Sani Festival, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Sani Holiday Resort προσκαλεί και φιλοξενεί τον/την βραβευμένο/η καλλιτέχνη/ιδα για μία διαμονή 8 ημερών (δύο άτομα+αεροπορικό εισιτήριο Eυρώπης) τo επόμενο καλοκαίρι όπου επαναδιοργανώνεται παράλληλα η έκθεση στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

KPITIKH EΠITPOΠH BPABEIΩN
ROY EXLEY [Βρετανία]
Κριτικός Τέχνης
DOMINIQUE GAESSLER [Γαλλία]
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ
Συγγραφέας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής

 © 2002 - created by magnet