ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΣ
ΚΟΣΟΒΟ

Καφέ Νίκης Τριανταπέντε

KOΣΣOBO 1999

Η εποχή μας έχει χαρακτηριστεί ως η εποχή της εικόνας. Περιβαλλόμαστε καθημερινά από δεκάδες εικόνες, ερχόμαστε σε επαφή με αυτές ηθελημένα ή όχι.

Ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται να "καταναλώνει" τεράστιες ποσότητες οπτικού υλικού, πράγμα που έχει ως συνέπεια την απαθή στάση του απέναντι σε αυτό ή, στην καλύτερη περίπτωση, την επιφανειακή ανάγνωσή του.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργώντας ανταγωνιστικά και με κύριο στόχο την ακροαματικότητα, ανάγουν τα πάντα σε ένα "παιχνίδι εντυπώσεων". Ακόμα και στην περίπτωση κάποιου πολέμου η στάση τους παραμένει ίδια. Το οπτικό υλικό που φτάνει στον θεατή περιέχει "αποκλειστικές εικόνες σε απευθείας σύνδεση", εντυπωσιακές εκρήξεις, φανταχτερά χρώματα και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προσελκύσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τηλεθεατών. Είναι μία εύπεπτη εκδοχή του γεγονότος εμπλουτισμένη με σενάρια, ακόμα και πλασματικές εικόνες. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η πληροφόρηση μοιάζει να παραμερίζεται και τη θέση της να παίρνει το θέαμα.

O Xρήστος Kαλός γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και έχει σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία ση σχολή E.S.P. Έχει συμμετάσχει σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στον χώρο της E.S.P.