ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αίθουσα Εκθέσεων


Αριστοτέλους τετράγωνο
"αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!'"
(Οδυσσέας Ελύτης)

"Η αυτo-ομοιότητα είναι συμμετρία που συναντάμε σε όλες τις κλίμακες. Σημαίνει αναδρομή, μορφή μέσα στη μορφή. … αξίες και ποτάμια εμφάνιζαν μια ομοιότητα με τον εαυτό τους, όχι μόνο γιατί εμφάνιζαν λεπτομέρειες σε κλίμακες όλο και μικρότερες, αλλά και γιατί τις εμφάνιζαν με σταθερό λόγο." (σελ. 145)
Χάος : μία νέα επιστήμη, James Gleick

...η έκθεση φωτογραφίζει τον μικρό κόσμο του τετραγώνου της "Αριστοτέλους" ως μέρος του κόσμου της πλατείας, της πόλης, του τόπου, του κόσμου του μεγάλου. Εικόνες αντανακλούν γνήσιες αντιλήψεις της πραγματικότητας της ζωής: ύλη και πνεύμα, κίνηση και ακινησία, σύγκλιση και απόκλιση, λογική και συναίσθημα, αποδοχή και αντίδραση, ευημερία και ανάγκες, αρχή και τέλος, τάξη και αταξία…

Ο Χρήστος Νικολαϊδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Στρατηγικού Μάνατζμεντ και Οργάνωσης (culture) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία από το 1981. Φωτογραφικές εκθέσεις του: "Μεγάλη Βρετανία : Άνθρωποι και Τοπία", Φωτογραφική Συγκυρία 1995, "Άνθρωποι και Πάρκα", Ομαδική έκθεση της ΛΕΦΚΙΘ, Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997, "Covent Garden Presents", British Council Θεσσαλονίκη 1997.