KATHERINE HIBBS
Η ΜΝΗΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
XAMAΣKAIN
APMENIKO ΠOΛITIΣTIKO KENTPO


Η έκθεση με τίτλο "La Fiancee d' Armenie" είναι κάτι σαν ταξιδιωτικό ημερολόγιο μέσα από τις φωτογραφίες μιας Γαλλίδας κατά την περίοδο 1996-1998. Είναι ένα είδος απολογισμού, μέσα από το βλέμμα ενός ξένου, των τελετουργιών και των παραδόσεων στις πόλεις και τα χωρία της Αρμενίας και του Καραμπάχ.
Η Αρμενία γνώρισε μια πολυτάραχη ιστορία: ένας σεισμός πριν από δέκα χρόνια, ρωσική κυριαρχία, ένας πρόσφατος πόλεμος με το Καραμπάχ.Έμεινα ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από την ευγένεια, τη γενναιοδωρία και την αντοχή των ανθρώπων και ελπίζω ότι οι φωτογραφίες μου εκφράζουν το αίσθημα αυτό και ότι θα μπορέσουν να μιλήσουν εκείνες αντί για μένα.

Γεννημένη από ένα πάντρεμα της αμερικανικής και γαλλικής κουλτούρας, η Katherine HIBBS ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική και διακοσμητική τέχνη στο Παρίσι. Το ζωηρό ενδιαφέρον της για το άγνωστο και το διαφορετικό εκφράστηκε μέσα από μια φωτογραφική μηχανή και αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας παιδικής ηλικίας μοιρασμένης ανάμεσα στην Αφρική, τη Βραζιλία και την Ευρώπη. Ως φωτογράφος, η Katherine HIBBS ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της από τον κόσμο της μόδας, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στο φωτογραφικό ρεπορτάζ: δεν αποτελεί άλλωστε και η φωτογραφία έκφραση μιας ζωντανής μνήμης; Τα τελευταία 8 χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία διαφόρων μουσικών βίντεο, ντοκυμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους.

Katherine HIBBS
29 Rue De Sevres
92100 BOULOGNE
FRANCE
Tel (33 1) 47 12 02 10
Fax (33 1) 47 12 91 21