ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25 Φεβρουαρίου 2006
Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας
Photosynkyria 2006
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
(Αποθήκη Α', Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

10 Μαρτίου 2006 / 20:00

Διάλεξη - Παρουσίαση Έργου
από τον φωτογράφο Fabrizio Ferri
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
(Εγνατία 154, ΔΕΘ, τηλ. 2310-240002)
Φεβρουάριος - Μάρτιος 2006
Photosynkyria στην πόλη

Δίνοντας μια νέα δυναμική στο θεσμό της PHOTOSYNKYRIA, η φετινή 18 η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας-Θεσσαλονίκη βγαίνει εκτός των μουσείων και των αιθουσών τέχνης και δίνει το παρόν στην πόλη που τη φιλοξενεί και τη στηρίζει.

Το κτίριο της Σχολής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Α.Π.Θ. που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης και της οδού Βογατσικού, 'ντύνεται' φωτογραφικά με αφορμή τη PHOTOSYNKYRIA 06. Η φωτογραφία της Βούλας Παπαϊωάννου «Κορίτσι» (π. 1945) και η φωτογραφία της αφίσας της 18 ης διοργάνωσης, από το αρχείο της συλλογή του Άρη Παπατζήκα, θα αποτελέσουν για το χρονικό διάστημα του φεστιβάλ μια εικαστική παρέμβαση στο αστικό τοπίο της πόλης που φιλοδοξεί να μεταφέρει στο κοινό της πόλης τον παλμό του θεσμού της PHOTOSYNKYRIA 06.

Από το σημείο αυτό της παραλιακής οδού, αυτοκόλλητα σχήματα στον πεζόδρομο θα οδηγούν τα βήματα του κόσμου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το θεσμικό σημείο αναφοράς της PHOTOSYNKYRIA. Έντονη θα είναι η παρουσία της διοργάνωσης στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας και της Προβλήτας 1 του Λιμανιού: ένα σύνολο 150-200 έργων φωτογραφίας με αντιπροσωπευτικά δείγματα έργων και από τις 29 εκθέσεις που φιλοξενεί η φετινή διοργάνωση θα προβάλλονται σε μεγάλη διάσταση και σε εξωτερικό χώρο των Αποθηκών. Το κοινό θα έχει έτσι τη δυνατότητα να προσεγγίσει τις δημιουργίες με έναν τρόπο άμεσο που μεταφέρει την Τέχνη εκτός των συμβατικών ορίων κλειστών χώρων.




ΧΟΡΗΓΟΙ