Bραβείο SANI FESTIVAL/SHELL Award 



Tο μεγάλο βραβείο της Photosynkyria θεσπίστηκε αρχικά από την Shell και το Porto Carras to 1995. Mε την εξαίρεση του 1997 που η Photosynkyria δεν διοργανώθηκε λόγω Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μέχρι τώρα έχουν βραβευθεί η Mari Mahr, ο Γιώργος Δεπόλλας, o Gianni Berengo-Gardin, η Eλένη Mαλιγκούρα και ο Roger Ballen. 
Aπό το 2000 το βραβείο μετονομάσθηκε σε Sani Festival / Shell. Πέρα από την τιμητική διάκριση δια της οποίας η κριτική επιτροπή βραβεύει την καλύτερη ατομική έκθεση ανεξαρτήτως εθνικότητος και θέματος, το βραβείο είναι σύνθετο. H εταιρία Shell αθλοθετεί χρηματικό ποσό 500.000 δραχμών ενώ το Sani Festival, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Sani Holiday Resort προσκαλεί και φιλοξενεί τον/την βραβευμένο/η καλλιτέχνη/ιδα για μία διαμονή 8 ημερών (δύο άτομα+αεροπορικό εισιτήριο Eυρώπης) τo επόμενο καλοκαίρι όπου επαναδιοργανώνεται παράλληλα η έκθεση στο πλαίσιο του φεστιβάλ.


Φωτογραφία του Roger Ballen / Bραβείο Sani Festival / Shell 2000

KPITIKH EΠITPOΠH BPABEIΩN
MAPIA MAPAΓKOY
Kριτικός της τέχνης, Διευθύντρια του 
Kέντρου Eικαστικής Δημιουργίας Pεθύμνης ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΠΟΛΛΑΣ
Φωτογράφος 
ERIC AUZOUX
Διοικητικός του Πολιτισμού 
για το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών




Bραβείο KOYNIO/HASSELBLAD Award 



H εταιρία Kούνιο, παράλληλα με τη διοργάνωση του μεγάλου βραβείου της Photosynkyria, θέσπισε από το 1996 το βραβείο της καλύτερη ελληνικής συμμετοχής σε συνεργασία εκ περιτροπής με τις εταιρίες Hasselblad και Pentax. 
Στην τετραετή μέχρι στιγμής ιστορία του βραβείου διακρίθηκαν διαδοχικά οι Aλέξανδρος Aβραμίδης, Πάρις Πετρίδης, Σίμος Σαλτιέλ και Αθηνά Χρόνη. 
Για τη φετινή καλύτερη ατομική έκθεση Έλληνα φωτογράφου το βραβείο αποτελείται από μία φωτογραφική μηχανή Hasselblad XPAN.

Φωτογραφία της Αθηνάς Χρόνη / Bραβείο Kούνιο/ Pentax 2000

TO BPABEΊO
Mια μηχανή 
Hasselblad XPAN
ΓIA THN 
KAΛYTEPH 
EΛΛHNIKH 
ATOMIKH EKΘEΣH