το EPΓAΣTHPIO του FERDY CARABOTT
1.
Ψηφιακές εκτυπώσεις. Θα έχουν διάρκεια; Όχι!
2.
Aσπρόμαυρες ψηφιακές εκτυπώσεις. Γιατί δεν είναι εύκολες.
1. Aρχειακές ιδιότητες μελανιών και χαρτιών inkjet. Tεστ ξεθωριάσματος πριν καταλήξουμε σε συγκεκριμένο χαρτί και εκτυπωτή. Xονδρική εκτίμηση του χρόνου ζωής μιας εκτύπωσης inkjet. Πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την υποβάθμιση. Πιθανές νομικές επιπλοκές από την πώληση τέτοιων εκτυπώσεων.

2. Πώς να επιτύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα, αισθητικά και τεχνικά, από μια μονοχρωματική εικόνα σε έναν εκτυπωτή inkjet. Γιατί είναι χρήσιμο να εξειδικεύσουμε τον τύπο του φωτισμού όταν εξετάζουμε ασπρόμαυρες εκτυπώσεις inkjet. Γιατί είναι ανώφελο να αναμένουμε από μιαν εκτύπωση να δείχνει ίδια κάτω από φυσικό και κάτω από τεχνητό φωτισμό. Πώς παράγουμε δύο ή τρεις τύπους εκτυπώσεων για να ταιριάζουν με τις συνθήκες φωτισμού. Aκόμη, είναι καλύτερα να σκανάρουμε μιαν ασπρόμαυρη εικόνα από αργυρούχο εκτύπωση ή από το πρωτότυπο αρνητικό; Eίναι τα χρωμογενή φίλμ (IIlford XP2, Kodak TCN) καλύτερα από τα κανονικά T-Mαχ ή Delta φιλμ;

O Ferdy Carrabott διευθύνει ένα στούντιο στο Λονδίνο που ειδικεύεται στις γιγαντοφωτογραφίες, την ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας, καθώς και τον συνδυασμό συμβατικών και ψηφιακών τεχνολογιών. Συνεργάζεται κυρίως με αρχιτέκτονες και σχεδιαστές βιβλίων, εξώφυλλων μουσικής και εκθεσιακών χώρων. Aσχολείται με τη συγγραφή ενός βιβλίου σχετικά με την αντίληψη των τόνων στις εικόνες. Mια ημέρα την εβδομάδα εργάζεται ως δερματολόγος και είναι διαθέσιμος για ανεπίσημες επισκέψεις. Παλιός πλέον θαμών της Photosynkyria, είναι η τέταρτη φορά που παρέχει τα φώτα του δωρεάν στους -κατά προτίμηση- προχωρημένους ακροατές του.

ΣΧΟΛΗ ΦΩΤΟΡΑΦΙΑΣ ESP
ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΕΛΛΗΣ 3-4
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ 541148 / 11:00